پوششهای ضد خوردگی سیلانی جایگزین پوششهای تبدیلی کرومات و اثر نمک های عناصر کمیاب خاکی بر عملکرد آنها - ابراهیم درمیانی; غلام رضا راشد; داود زارعی; ایمان دانایی (مطالعات در دنیای رنگ)
تلاش جهت یافتن جایگزینی مناسب برای پوششهای تبدیلی کرومات با توجه به سمی بودن آنها از دهه 1970 میلادی آغاز شده است. در سال های اخیر سیستمهای بسیاری مورد ارزیابی وآزمون قرار گرفته اند که یکی از مهم ترین آنها پوششهای سیلانی حاوی نمکهای عناصر کمیاب خاکی جهت بهبود خواص ضد خوردگی آنها بوده است. در این مقاله مروری بر ساختار این پوششها و تاثیر عناصر کمیاب خاکی روی مقاومت به خوردگی آنها صورت گرفته و مکانیزم عملکرد آنها بیان شده است.