Метод виключення зайвої та хибної інформації в алгоритмах управління на пунктах управління протиповітряної оборони Сухопутних військ - Коваленко С.П.; Куценко В.В.; Кравченко С.О. (Системи озброєння і військова техніка)
Актуальним питанням сьогодення є удосконалення та створення нових алгоритмів управління, які б забезпечували ефективне управління засобами протиповітряної оборони (ППО) Сухопутних військ (СВ) на кожному рівні ланки управління. В статті запропонований удосконалений метод автоматизованої обробки інформації на пунктах управління (ПУ) ППО СВ з використанням методу максимальної правдоподібності оцінки параметрів руху цілей та зайнятості зенітних комплексів для виключення помилок в обробці зайвої та неправдоподібної інформації при одночасному надходженні паралельних та послідовних потоків інфор- мації. Застосування запропонованого методу дасть можливість зменшити час на обробку інформації і на прийняття рішення командиром відповідної ланки управління по розподілу повітряних цілей між підрозді- лами (засобами) ППО СВ, що дозволить підвищити ефективність усього контуру управління