КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У КОНТЕКСТІ ІНТЕГРАЦІЇ ЦИФРОВИХ РІШЕНЬ ТА БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ - Світлана Бреус; Олександр Цимбаленко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню концептуальних засад проблем розвитку інформаційних технологій з урахуванням перспективності поглиблення інтеграції та розширення процесів цифровізації бізнесу у межах оптимізації бізнес-процесів компаній. Досліджено роль інформаційних технологій як одного з головних чинників впливу на розвиток економіки, що сприяє переходу економіки до стану адитивності та визначає розвиток економічної й соціальної сфер. Акцентовано увагу на тому, що інформаційні технології забезпечують підвищення продуктивності, розвиток бізнесу і покращення якості життя, однак створюють значні виклики, що є ключовою проблемою у сучасному цифровому середовищі. Розглянуто основні виклики у сфері інформаційних технологій у сучасному суспільстві у взаємозв’язку з бізнес-процесами. Наголошено на тому, що відбувається формування нової парадигми розвитку інформаційних технологій, як своєрідної тріади, що має реалізувати три цілі при досягненні економічної динаміки. Акцентовано увагу на тому, що інформаційні технології також є чинником впливу на організаційний. людський потенціалі та корпоративну культуру. Розглянуто переваги використання інформаційних технологій, зважаючи на їх сутнісну триалектичність, що дозволяє у сучасному світі компаніям досягати переваги на ринку.