НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ФОРМУВАННЯ ПОЛІКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІН ГУМАНІТАРНОГО ЦИКЛУ - А.С. КРЕМЕНЧУК (Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія Педагогіка і психология)
Статтю присвячено обґрунтуванню доцільності застосування педагогічних технологій формування полікультурної компетентності іноземних студентів-медиків протягом вивчення дисциплін гуманітарного циклу, зокрема під час вивчення дисципліни «Українська мова як іноземна». У статті проведено аналіз літератури з питань формування полікультурної компетентності іноземних студентів-медиків. Автор висвітлює сутнісні характеристики технологій формування полікультурної компетентності іноземних студентів-медиків, їхні принципи, основні положення концепції, методи, форми та засоби навчання. Автор зазначає необхідність поєднання педагогічних технологій з приділенням уваги технології комунікативного навчання іншомовній культурі.