РОЗВИТОК МЕДИЧНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА МОЖЛИВОСТІ - Уляна Мартинюк (Економіка та суспільство)
Метою статті є всебічне дослідження стану медичного туризму в Україні в умовах повномасштабної війни, а також систематизація проблем і можливостей для його післявоєнного відновлення і розвитку. Для досягнення поставленої мети застосовано системний, структурно-функціональний, порівняльний та графоаналітичний методи дослідження. Опрацьовано статистичні матеріали, результати міжнародних аналітичних звітів, а також вітчизняні наукові джерела. У статті проаналізовано глобальні тренди медичного туризму, визначено позицію України у світовому контексті й побудовано порівняльну аналітичну таблицю, яка узагальнює проблеми й можливості розвитку галузі. Наукова новизна роботи полягає у тому, що вперше здійснено структуровану оцінку внутрішніх бар’єрів і стратегічних переваг медичного туризму України з урахуванням реалій повоєнного відновлення.