О ВОСПИТАНИИ АРТИСТИЧЕСКИХ СПОСОБНОСТЕЙ СТУДЕНТОВ МУЗЫКАЛЬНЫХ ВУЗОВ - Iryna Lysovska; Olga Ryzhova (Естетика і етика педагогічної дії)
Статтю присвячено актуальним педагогічним і методичним аспектам виховання артистичності виконання музичних творів у студентів музичних вищих навчальних закладів. Подано генезис розвитку «артистичності» у музикантів. На прикладі творчості К. Дебюссі та Б. Лятошинського представлено техніку виконавської інтерпретації музичного матеріалу. Акцентується увага на тому, що в педагогічній практиці розвивати уяву корисно на матеріалі програмної музики, у якій назви творів і певні авторські ремарки є емоційно-психологічними програмами, що заглиблюють виконавця  в естетику та стиль композитора.