KLÂSİK TÜRK ŞİİRİNDE REÎS-İ ŞÂİRÂNLIK VE VEKÂLETNÂMELER / HEAD OF POETS IN CLASSICAL TURKISH POETRY AND VEKALETNAMES - Ahmet SEVGİ (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Klâsik Türk şiirinin temeli 15. Yüzyılda atılmıştır. Şeyhî, Ahmet Paşa ve Necatî gibi üç büyük şairin attığı bu sağlam temel üzerine inşa edilen şiir sarayının sultanları da olmuş şüphesiz. Biz bu makalemizde “sultânü'ş-şuarâ, melikü'ş-şuarâ, şeyhü'ş-şuarâ” gibi adlarla anılan “reîs-i şâirân”lık ve  “vekâletnâme”ler konusu üzerinde duracağız.