Türkiye’den İlk Fungikol Miksomiset Kaydı - İlker YILDIZ; Başaran DÜLGER (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu araştırmada, 2014-2015 yılları arasında Gölyaka ilçesinde (Düzce) yapılan arazi çalışmaları esnasında, miksomiset Arcyria incarnata (Pers. ex J.F.Gmel.) Pers. (Arcyriaceae)  türünün, makromantar Fomes fomentarius L. (Fr.) (Polyporaceae) üzerindeki varlığı Türkiye’de ilk defa doğal olarak toplanmıştır ve kaydedilmiştir.