Професійно значущі знання у контексті підготовки майбутніх учителів математики до роботи в класах гуманітарного профілю - Olena Panisheva (Педагогічний дискурс)
У статті розглянуто формування когнітивного компонента готовності майбутніх учителів математики до роботи в класах гуманітарного профілю. Наведено перелік професійно-значущих знань у контексті викладання математики гуманітаріям. Запропоновано розроблену автором характеристику рівнів сформованості цього компонента, проаналізовано результати констатувального експерименту з його вивчення. Запропоновано окремі прийоми та методи, які, на думку автора, сприяють формуванню когнітивного компонента готовності студентів.