КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ РОЗРАХУНКУ ІНТЕГРАЛЬНОГО ПОКАЗНИКА - Сергій Підгаєць (Економіка та суспільство)
У статті досліджено фінансовий стан підприємства, який є визначальною характеристикою ефективності функціонування будь-якого підприємства. Обґрунтовано, що фінансовий стан показує рівень забезпечення фінансовими ресурсами, ефективність їх розподілу та використання, а також демонструє здатність підприємства адаптуватися до змін у внутрішньому просторі. Запропоновано методичний підхід визначення фінансового стану підприємства, що ґрунтується на розрахунку основних коефіцієнтів фінансового стану підприємства та інтегрального показника визначення класу підприємства. Доведено, що комплексна оцінка фінансового стану підприємства дає змогу ефективно використовувати його економічний потенціал та оцінити позиції в умовах конкуренції. Запропонована методика має практичне значення для підприємств і може використовуватись підприємствами для визначення їх фінансового стану, що дасть можливість вживати необхідних негайних заходів для покращення фінансових показників підприємства.