Dialektmiks illustreret med udtalen af /əu/ ó i Tórshavn - Hjalmar P. Petersen (Norsk Lingvistisk Tidsskrift)
Nogle dialekter kan være ret så stabile over en lang periode, mens andre forandrer sig i samme periode. En grund til forandringen er tilflytning, som gør, at man får en sammenblandet dialekt.