بررسی تاثیر بهینه سازی پوسته خارجی و جدار نورگذر بر کاهش مصرف انرژی و زمان بازگشت سرمایه ساختمان های آموزشی در اقلیم معتدل با تابستان‌های خشک و بسیار گرم - امیر یاری نژاد; عباس مهروان (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک)
محیط داخلی راحت برای سلامتی، عملکرد و بازدهی تحصیلی دانش‌آموزان در مدارس ضروری می‌باشد. میزان بالای مصرف انرژی جهت تامین شرایط آسایش محیطی در ساختمان های آموزشی ایران، این ساختمانها را با مصرف انرژی بیش از 160 کیلووات ساعت بر مترمربع در زمره بزرگترین مصرف کنندگان بخش انرژی قرار داده است و نیاز به کاهش مصرف انرژی در این بخش از طریق راهکارهای همساز با محیط زیست ضروریست. هدف این تحقیق کاهش مصرف انرژی و تامین شرایط آسایش در ساختمان‌های آموزشی از طریق ایجاد تغییرات در لایه‌بندی عناصر پوسته ساختمان شامل دیوارها و جدارهای نور گذر به عنوان یک راهکار ترکیبی ایستا است. روش تحقیق در این مطالعه به‌صورت کمی و مدل‌سازی از طریق استفاده از نرم‌افزار دیزاین بیلدر می‌باشد و به بررسی وضع موجود و بهینه‌سازی انرژی ساختمان با متغیرهای؛ نوع عایق، ضخامت عایق حرارتی دیوار ها، لایه‌بندی عایق، نوع و ضخامت شیشه، گازهای مابین جدار، ضخامت جدارها پرداخته شد. نتایج نشان داد که در ساختمان موردمطالعه استفاده از عایق پلی‌اورتان در داخلی‌ترین لایه (پشت گچ نازک‌کاری) کلاس درس‌های جنوبی و شمالی باضخامت 10 سانتی‌متر بهینه‌ترین عملکرد را داشته است. همچنین در کلاس درس شمالی جدار نور گذر 2 جداره با شیشه کم گسیل با ضخامت شیشه 3 میلی‌متر و 13 میلی‌متر گاز آرگون با 28.40 درصد کاهش مصرف انرژی و همچنین در کلاس درس جنوبی با پنجره های با جدار نور گذر 3 جداره و شیشه معمولی 3 میلی‌متر و 13 میلی‌متر هوا 23.04 درصد کاهش مصرف انرژی مناسب‌ترین عملکرد را در بین سایر پیکربندی‌ها را داشته است.