Система кримінальних правопорушень, що полягають у незаконній пропаганді - A. Yu. Pylypets (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У запропонованому дослідженні розглядається комплекс кримінально-правових норм, які прямо або опосередковано охоплюють діяння пропагандистського характеру, що визнаються суспільно небезпечними і, відповідно, підпадають під дію норм кримінального законодавства України. Автор висвітлює не лише сучасні підходи до оцінки пропаганди як форми злочинної діяльності, але й піднімає питання про неоднозначність правозастосування в цій сфері, пов’язану, зокрема, з відсутністю чіткого законодавчого визначення самого терміну «пропаганда». За таких обставин існує підґрунтя, коли правоохоронні та судові органи змушені керуватись суб’єктивними оціночними категоріями, що, в свою чергу, створює ризики правової невизначеності.