Обгрунтування сукупності показників та критеріїв порівняльного оцінювання системи інженерно-авіаційного забезпечення частин і підрозділів авіації Повітряних Сил - Леонтьєв О.Б.; Чигрин Р.М.; Паращенко Т.В. (Системи озброєння і військова техніка)
Наводяться результати аналізу змісту інженерно-авіаційного забезпечення бойових дій частин і підрозділів тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. За результатами аналізу побудовано ієрархічну структуру цілей заходів даного забезпечення бойових дій, за допомогою якої обґрунтовано вибір сукупності показників, значення яких безпосередньо залежать від варіанту побудови системи інженерно-авіаційного забезпечення авіаційної частини (підрозділів). Дані показники характеризують результативність, оперативність та витратність функціонування системи інженерно-авіаційного забезпечення, та складають основу для утворення формалізованих критеріїв порівняльного оцінювання альтернативних варіантів побудови такої системи.