ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNÜN FİNANSAL PERFORMANS ÖLÇÜMÜ İÇİN TOPSIS VE PROMETHEE YÖNTEMLERİNİN KULLANILMASI: BIST ÜZERİNE BİR UYGULAMA - Elçin Kıpkıp; Ceren Oral (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Günümüzde ulaşım uluslararası boyutta olup, toplumsal, sosyal ve ekonomik açıdandeğerlendirilebilmektedir. Ulaştırma sektörü, ekonomik kaynak kullanımı, dış ülkeler ilebağlantının sağlanabilmesi, mal akışlarının düzenli olması ve ulaştırma sürecinin sürekliliğinindevamı, mevcut bulunan ya da yeni yerleşim alanlarının gelişebilmesi açısından önem arzetmektedir.Bu çalışmada, BIST’de yer alan sekiz ulaştırma şirketinin 2014-2018 yıllarına ait beşyıllık finansal tabloları esas alınarak TOPSIS ve PROMETHEE yöntemleri yardımıyla finansalperformansları ölçülmüştür. Bu şirketlerin finansal performans durumları ortaya konulmuştur.