DEVLET SINIFLANDIRMALARI VE ZAYIF DEVLETLERİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ - Gülise Gökçe (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışma “güçlü” ve “zayıf” devletlerin sınıflandırılmalarında temel alınan kriterleri ve bu bağlamda da özellikle zayıf devletlerin karakteristik özelliklerinin neler olduğunu ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışmada ayrıca devletlerin zayıflama ve çöküş sürecini hızlandıran nedenler tartışılmaktadır. Tartışmada neopatrimonyal devlet sisteminin, devletlerin zayıflama ve çöküş sürecinde belirleyici bir rol oynadığı ortaya çıkmaktadır.