Normkritiske verktøy for å inkludere transpersoner:<subtitle>Incompleteness og anarkafeministisk interseksjonalitet</subtitle> - Miriam Aurora Hammeren Pedersen; Sonia Muñoz Llort (Tidsskrift for Kjønnsforskning)
Kan kollektiv inkludering av transpersoner på samfunnsnivå oppnås gjennom avlæring av de institusjonaliserte samfunnsnormene kjønnsbinærisme og cisnormativitet? Med utgangspunkt i sosialantropologiske og anarkafeministiske perspektiver forsøker vi å vise hvordan vårt samfunns rådende kjønnssyn kan snus i en mer konstruktiv, inkluderende og frigjørende retning. Vi argumenterer for at et kjønnssyn basert på anarkafeministisk interseksjonalitetsforståelse og Francis Nyamnjohs incompleteness-rammeverk, kan bidra til å skape et mer inkluderende samfunn som vil gagne alle, cispersoner så vel som transpersoner.