Onursal Amaçlı Kütüphane Celsus - Hüseyin Üreten (Türk Kütüphaneciliği)
Celsus kütüphanesi,Roma İmparatorluk Devrinde Roma ’ya bağlı Asia(Anadolu) eyaletinin başkenti Ephesos ’ta(Efes) oğul consul Tiberius Iulius Aqulia tarafından babası proconsul Tiberius Iulius celsus Polemaeanus adına yaptırılmış onursal amaçlı bir kütüphanedir.