SREDNJOVJEKOVNA ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA U PODGORJU - RADOMIR JURIĆ; IVA ŠKORO (Senjski Zbornik)
Na prostoru od Senja do Maslenice evidentirano je više srednjovjekovnih nalazišta. To su utvrde, sakralni objekti i groblja od 5. do 16. stoljeća. Obradit će se arheološki lokaliteti i pripadajući nalazi s područja Senja, Sv. Jurja, Starigrada Senjskog, Stinice, Prizne, Jablanca, Karlobaga, Starigrada Paklenice i Rovanjske, koji pripadaju ranom kršćanstvu i hrvatskom srednjovjekovlju. Prinos se temelji na rezultatima prethodnih arheoloških istraživanja i rekognosciranja koja su već poznata te vlastitih istraživanja.