FONDUL DE ARHIVĂ PERSONAL AL PROFESORULUI UNIVERSITAR, DOCTOR HABILITAT DUMITRU G. BATÂR (1927–2014) - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice)
Studiul reprezintă un material de informare a comunității științifice privind patrimoniul istorico-științific al Republicii Moldova și face parte din suita materialelor ce au în vizor prezentarea fondului arhivistic al Arhivei Științifice Centrale a Academiei de Științe a Moldovei parte componentă a Bibliotecii Științifice (Institut) „Andrei Lupan” a Universității de Stat din Moldova. Materialul prezintă Fondul personal al profesorului universitar, doctorului habilitat Dumitru G. Batâr (1927–2014). În urma sistematizării și descrierii s-a constatat faptul că fondul este format dintr-un inventar ce conţine 215 u.p. (1906–2005). Documentele alcătuesc un singur inventar divizat în șase secțiuni: Lucrări științifice; Materiale pentru lucrări științifice; Materiale biografice; Activități publice; Colecţii; Documente şi lucrări ale altor personalităţi. Cuvinte-cheie: D. G. Batâr, chimist, istoria științei, arhivistică, biografie științifică, Academia de Științe a Moldovei, RSS Moldovenească.