Вдосконалення вузла подавання армуючого волокна для 3D‑друку виробів з композиційним армуванням - Максим Сіренко; Олена Карпович (Challenges and Issues of Modern Science)
Використання деталей, отриманих методами адитивного виробництва, включно з FDM/FFF 3D-друком, набуває все більшого поширення. В авіаційній та космічній галузі переваги адитивного виробництва полягають у можливості дешевої ітеративної розробки, використання COST-технологій та матеріалів, що дозволяє суттєво зменшити вартість виробів. Так само, FDM/FFF 3D-друк може використовуватися як для виробництва прототипів, для відпрацювання конструкції з наступним використанням інших способів виробництва у кінцевих виробах [1], так і для виробництва фінальних виробів безпосередньо [2].