Захист РЛС від високоточної зброї шляхом використання відволікаючих джерел електромагнітного випромінювання - І.М. Трофимов; В.Ф. Зюкін; І.В. Гурєєв; І.О. Гурін; О.М. Дзігора (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Найбільш ефективна протидія повітряному противнику при захисті РЛС від високоточної зброї може здійснюватися у єдиній радіолокаційній системі на основі реалізації автоматизованого адаптивного управління енергетичним та частотним ресурсом угруповання РТВ. Важливими складовими при цьому являються розробка і приведення в дію команд по управлінню ресурсами угруповання конфліктно-стійкими методами. З урахуванням цих методів розглянуті роль, місце і особливості функціонування засобів захисту РЛС від високоточної зброї у радіолокаційної системі. Розглянуті деякі вимоги до формування відволікаючих квазістаціонарних перешкод мерехтливого типу для відведення протирадіолокаційних ракет з урахуванням забезпечення необхідної інформативності РЛС і скритності її роботи.