Інформаційні права людини в цифровому просторі - I. S. Pyroha; O. S. Kolb (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказується, цифровізація суттєво трансформувала не лише повсякденні практики та структуру суспільних відносин, а й висунула перед органами державної влади вимогу здійснення відповідних змін у механізмах управління та регулювання взаємодії між членами суспільства. Попри зростання актуальності проблематики прав людини в цифровому середовищі, інститут прав людини не втратив своєї фундаментальної ролі та продовжує залишатися ключовим елементом правової системи.