A cabeza borradora de Álvaro Cunqueiro - Rexina Vega (2i Revista de Estudos de Identidade e Intermedialidade)
Este artigo analiza a obra de Álvaro Cunqueiro poñendo o foco na singularidade da súa concepción do realismo máxico. Así, observamos como a súa poética de escritura baséase na constante ruptura da lóxica causal e espazo-temporal a traves da acumulación de imaxes que provocan una forte desintegración textual e narrativa. Concibida como unha especie de heteroxénea Arca de Noé, a literatura deste autor semella, pois, querer salvar un mundo de desaparece.