A new glassy carbon surface covered with 1-(2-benzothiazolyl)-3-methyl pyrazol-5-one and its characterization - Demet Uzun (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
1- (2-benzotiazolil)-3-metil 5-pirazolon (B3MP), susuz ortamda camsı karbon (GC) elektrot yüzeyineelektrokimyasal olarak kaplandı. B3MP filminin özellikleri dönüşümlüvoltametri (CV) ve elektrokimyasal impedans spektroskopisi (EIS) ile araştırıldı.Transfer olan elektron sayısı hesaplandı ve GC elektrot yüzeyine B3MPmolekülünün elektrokimyasal yükseltgenme yoluyla modifikasyon mekanizması önerildi.