O sztuce aktorskiej - Irena Sławińska (Kwartalnik Filmowy)
Sławińska recenzuje książkę Ryszarda Strzeleckiego Aktor i wiedza o człowieku. Teoretyczne wypowiedzi o sztuce aktorskiej w Polsce od oświecenia do końca wieku XIX i ich antropologiczne podłoże poświęconą poglądom na sztukę aktorską w XVIII i XIX wieku z punktu widzenia antropologii.