İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Kadınlar ve Gençler - Muhammed Enes Yıldız (Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi/Sakarya Hukuk Dergisi)
Çocuk ve genç işçiler ile kadınlar iş sağlığı ve güvenliği bakımından özel olarak korunması gereken kişilerdir. Çocuklar ve gençler tecrübesiz olmaları ve vücut gelişimlerinin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle iş kazalarına ve meslek hastalığına karşı korunması gereken grubun başında gelmektedir. Kadın işçiler de özellikle hamilelik sürecinde iş sağlığı ve güvenliği bakımından özel olarak korunması gerekenler arasında yer alır.