МЕТОДИКА ПРОГНОЗУВАННЯ БАНКРУТСТВА ТА РЕЙДЕРСТВА ЯК ІНСТРУМЕНТ ДЕРЖАВНОГО МОНІТОРИНГУ СТАНУ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - I. Mihus; V. Andrienko; S. Molodets’kyy; M. Blikhar (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
У статті розглянуто такий вид загроз економічній безпеці суб’єктів господарської діяльності у системі фінансової безпеки держави, як рейдерство. Уточнено сутність понять «рейдерство» та «протидія рейдерству». Проведено дослідження методології протистояння недружнім поглинанням. Проаналізовані передумови рейдерських атак на підприємства. Розроблено методику прогнозування банкрутства як загрози економічній безпеці підприємств, використання якої як інструменту державного моніторингу дозволить попередити негативні наслідки рейдерських захоплень для стану фінансової безпеки України.