Жовчнокам'яна хвороба в дітей - V.I. Bobrova; J.I. Proshchenko; K.S. Pavliuchenko (Сучасна педіатрія: Україна)
Поширеність жовчнокам'яної хвороби серед дітей становить 0,13-1,9%. Холелітіаз у дітей є мультифакторіальним захворюванням. Проаналізовані дані наукової літератури свідчать про багатогранність патогенетичних механізмів утворення каменів.