کارآفرینی پایدار رویکردی نو در کشاورزی - مرجان سپه پناه; رضا موحدی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
کارآفرینی به‌طور فزایندهای به‌عنوان عاملی مهم برای ایجاد تغییر و تحول به سمت محصولات و فرآیندهای پایدار شناخته شده است. ادبیات کارآفرینی پایدار مدل جدیدی از کارآفرینی را به‌عنوان دسترسی به منابع با ارزشهای جدید توسعه ارائه میدهد. این جنبه از کارآفرینی سبب معتبرشدن ساختار کارآفرینی پایدار شده است. کارآفرینی پایدار یکی از راههای ممکن برای مدیریت تخریب محیط‌زیست به‌شمار میرود و یکی از ابعاد مهم در بخش کشاورزی است. لذا، توجه به قابلیتهای پایداری و ایجاد نگرش مثبت و نیز به‌کارگیری کارآفرینی پایدار میتواند به فعالیتهای کشاورزی کمک کند. مطالعه حاضر در ابتدا به‌دنبال شناخت کارآفرینی پایدار و سپس شناخت توسعه پایدار به‌سمت کارآفرینی کشاورزی و در نهایت رسیدن به یک الگوی مفهومی در کارآفرینی پایدار در کشاورزی است. به‌همین علت در این مقاله سعی شده است با بررسی منابع و مطالعات انجام شده در زمینه کارآفرینی پایدار به ضرورت و اهمیت این موضوع در کشاورزی پرداخته شود. در نهایت بر اساس مرور ادبیات مدل جدیدی برای کارآفرینی پایدار در کشاورزی پیشنهاد شده است.