ОБЛІК НАДУРОЧНИХ ГОДИН ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ У КРИТИЧНІЙ ІНФРАСТРУКТУРІ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Наталія Гуріна; Анастасія Купріянова (Економіка та суспільство)
У статті досліджується питання обліку надурочних годин для працівників критичної інфраструктури під час війни. Особлива увага приділяється специфіці організації обліку в умовах підвищеного навантаження на підприємства та необхідності підтримання безперервної роботи життєво важливих об’єктів. Аналізуються чинні норми трудового законодавства та їхня адаптація до надзвичайних умов воєнного стану. У статті також розглядаються методи організації справедливого та точного обліку надурочних годин, а також механізми компенсації працівникам за додаткові робочі навантаження. Результати дослідження можуть бути корисними для покращення організації праці в кризових умовах і забезпечення захисту прав працівників. Правильний підхід до обліку допомагає оптимізувати розподіл ресурсів і поліпшити координацію роботи персоналу.