مروری بر پوشش‌های فوتوکاتالیست تصفیه کننده هوا - مژده زرگران; نرگس آزادوار (مطالعات در دنیای رنگ)
روش اکسیداسیون فتوکاتالیستی یکی از روش‌های تصفیه هوا و تجزیه آلاینده‌های آلی مانند فرمالدهید و ترکیبات آلی فرار VOCs، باکتری‌ها و سایر مواد شیمیایی تحت نور UV می‌باشد. یکی از عمده‌ترین موارد استفاده از فتوکاتالیست‌ها در پوشش‌های ساختمانی است. فتوکاتالیست‌ها معمولا در اثر نور، رادیکال‌هایی با فعالیت بالا از مولکول‌های آب و اکسیژن تولید می‌کنند. این رادیکال‌ها سپس تشکیل واکنش‌های زنجیره‌ای اکسیداسیون و احیا داده که بعد از تکمیل زنجیره واکنش‌ها، محصولات نهایی باید آب و دی‌اکسیدکربن باشند. در صورتی که واکنش‌ها به طور کامل انجام نشوند، تعداد زیادی محصولات جانبی می‌تواند شکل بگیرد که ویژگی آن‌ها به‌خوبی شناخته نشده است. در این مقاله، مکانیزم عملکرد فتوکاتالیست‌ها، فتوکاتالیزورهای معمول، تحقیقات انجام شده در زمینه بهبود کارایی و عملکرد فتوکاتالیست‌ها، دلایل غیرفعال‌سازی آنها، چگونگی بررسی کارایی PCOها، مشکلات موجود در استفاده از این مواد و محصولات جانبی تولید شده از آنها ارائه شده است.