Al 26-lea Congres Mondial IUFRO – Stockholm, 23-29 iunie 2024 - Valeriu-Norocel Nicolescu (Bucovina Forestieră)
Al 26-lea Congres mondial IUFRO de la Stockholm a reunit 4271 de participanți din 102 țări. Aceștia au luat parte la peste 200 de sesiuni plenare, subplenare și tematice, care au acoperit toate domeniile de cercetare forestieră. Congresul de la Stockholm a oferit două premiere importante: - primul președinte femeie în istoria de 132 de ani a IUFRO, în persoana Prof. Daniela Kleinschmit, fost vicepreședinte (divizii) al IUFRO, fost vicepreședinte al Universității din Freiburg (Germania, 2021-2024), cu expertiză în guvernanța forestieră, bioeconomie, integrarea politicilor, participare, comunicare politică. - prima organizare a următorului Congres mondial IUFRO pe continentul african (2029, la Nairobi, Kenya). Ambele premiere reflectă echilibrul sporit de gen (44% femei-delegate la congres) și echilibrul geografic (participanți de pe toate continentele globului) în care s-a desfășurat acest congres, cu o largă participare a tinerilor - studenți de licență, masteranzi, doctoranzi și post-doctoranzi (1800 de tineri, împreună cu 100 de membri voluntari ai IFSA).