El dret d’accés a la informació pública, la protecció de dades i la intel·ligència artificial - Clara I. Velasco Rico (Revista d'Estudis Autonòmics i Federals)
Els sistemes algorítmics i d’IA han vingut per revolucionar el funcionament de les nostres administracions públiques. Això no obstant, ni les institucions ni l’ordenament jurídic no estan encara del tot preparats per als reptes que suposa l’ús d’aquesta tecnologia. La Generalitat de Catalunya, en exercici de les seves competències, disposa d’un ampli marge de decisió per regular l’ús d’aquesta tecnologia per part de la seva administració, garantint tant la transparència i l’accés a la informació pública com la protecció de dades personals. Malgrat que ja s’han començat a fer passes en la bona direcció, encara cal escometre algunes reformes que resulten indefugibles.