The The administration of Bush’s son foreign policy towards the Middle East 2001-2003: Afghanistan and Iraq as an instance under the light of Bush’s Speeches - Karwan Salih Waisy (Zanco Journal of Humanity Sciences)
ئه‌ڤ ڤه‌كولینه‌ ل سه‌ر پارچه‌كا گرنگه‌ ژ سیاسه‌تا یا  ئه‌مریكا لسه‌رده‌مێ کارگێرییا جۆرج بۆشى كور هه‌مبه‌رى رۆژهه‌لاتا ناڤین دناڤبه‌را 2001تا 2003ێ: ئه‌فغانستان و عێراق وه‌ك نموونه‌. ئه‌ڤ ڤه‌ كولینه‌ هژماره‌كا گرنگا به‌لگه‌نامه‌ و راپورتێن رۆژنامه‌ڤانى یێن گرنگ لدۆر سیاسه‌تا کارگێرییا بۆشێ كور هه‌مبه‌رى رۆژهه‌لاتا ناڤین بكاردئینتن. بهزرا ڤه‌كوله‌رێن ڤێ ڤه‌كولینێ، ئه‌ڤ ڤه‌كولینه‌ تاكه‌ ڤاكولینه‌ لسه‌ر ڤى ماوێ گرنگ و ب ژێده‌رێن ده‌ستپێكى یێن به‌رى نها نه‌هاتین بكارئینان بزمانێ كوردى هاتیه‌ ڤه‌كولینكرن. کارگێرییا بۆشێ  كور زۆر پێنگاڤێن بهێز ژبۆ به‌ره‌ڤانیكرنا هزرێن سیاسه‌تا ده‌رڤه‌ یا ئه‌مریكا یا پشتى شه‌رێ سار. ئێرشا تیرۆرستان یا 11ئه‌یلۆڵا2001ێ گڤاشتن لسه‌ر سه‌رۆكێ ئه‌مریكا بۆشێ  كور كرن  كو سیاسه‌تێن كه‌ڤن یێن چاڤترساندنێ ژناڤببه‌تن، ده‌ست پێشخه‌رییه‌كا نوى داهێنا ژبۆ ئه‌مریكا ژبۆ دورستكرنا ئاشتیێ، هه‌بوونێ و ئازادیێ برێكا چاندنا توڤێ دیموكراسیێ. کارگێرییا بۆشێ  كور بگرنگیڤه‌ به‌رێ خوودا دیموكراسیێ بوو به‌رژه‌وه‌ندیێن ئاسایشا نه‌ته‌وایه‌تى یا ئه‌مریكا، ژبۆ ئاشتیا جیهانێ و هه‌بوونا وێ. وه‌كو زلهێزا بتنێ یا جیهانێ کارگێرییا بۆشێ كور باوه‌ردكر كو به‌رپرسیاره‌تییا ئه‌مریكایه‌ كو ئازادیێ بینتن جیهانا شارستانیێ ب تایبه‌تى ل رۆژهه‌لاتا ناڤین. سیاسه‌تا ده‌رڤه‌ یا کارگێرییا بۆشێ  كور ل دوو جهان ل رۆژهه‌لاتا ناڤین ده‌ستپێكر تاكو بشێن ئازادیێ، ڤه‌كرنێ، هێڤى، ئارامى و دیموكراسیێ ل ئه‌فغانستان و عێراقێ بچه‌سپینتن. سیاسه‌تا ده‌رڤه‌ یا کارگێرییا بۆشێ  كور ژبۆ چه‌سپاندنا  دیموكراتیه‌تێ ل رۆژهه‌لاتا ناڤین دگه‌ل عێراق و ئه‌فغانستانێ نه‌راوه‌ستیان. هه‌روه‌سا كارتێكرنا ل پرۆسێسا ئاشتیا عه‌ره‌بى وئیسرائیلى كرن.