تعبیر اصطلاح ضمیر در زبان روسی - سید حسن زهرایی (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
" ضمیر" از جمله اقسام کلماتی است که تعابیر متفاوتی در خصوص ماهیت و جایگاه آن در نظام اقسام کلمات از سوی زبان شناسان و دستورنویسان روس مطرح می شود. اکثر زبان شناسان روس، با تأکید بر نقش "اشاره ای یا کنایه ای " بودن ضمیر به منزلة یکی از مهمترین مشخصه های دستوری آن، از تعیین "ضمیر" به عنوان یک قسم کلمة مستقل خودداری نموده اند و آن را بیشتر به عنوان " کلمهء ضمیرگونه" به اقسام کلمات مختلف نسبت می دهند. در این مقاله سعی شده است که در نتیجة بررسی مشخصه های صرفی و نحوی ضمایر و انطباق این مشخصه ها با معیارهایی که بر اساس آن ها وجود دیگر اقسام کلمات مستقل اثبات می گردد، " ضمیر" نیز به عنوان یک قسم کلمهء مستقل و هم وزن با دیگر اقسام کلمات تعیین شرد.