VERGİ TASARRUFU AÇISINDAN AMORTİSMAN HESAPLAMA YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI - Raif Parlakkaya (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Amortisman, sabit varlıkların kullanıldığı dönemlere söz konusu varlığın maliyetini gider olarak dağıtma işlemidir. Amortisman raporla-nan kârları, vergilenebilir gelirleri ve işletmenin vergisini azaltır. İşletmeler amortisman hesaplamasında çeşitli yöntemler kullanırlar.Vergi tasarrufu için en avantajlı amortisman yöntemi, en yüksek net şimdiki değere sahip olan karma yöntemdir.