Terörün Kamu Harcamalarına Etkisi: İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye Ülkeler Üzerine Bir İnceleme - The Impact of Terrorism On Public Expenditures: A Study On The Organization Of Islamic Cooperation Member Countries - Nihat Işık; Fatih Demir; Efe Can Kılınç (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada terörizmin askeri harcamalar dışındaki kamu harcamaları üzerine etkisi 2002-2014 yılları kapsamında, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 30 ülke için araştırılmıştır. Ülke ekonomilerinin mali yapıları üzerinde önemli etkileri bulunan terörizmi temsilen çalışmada Vision of Humanity tarafından yayınlanan Global Terörizm Endeksi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular değerlendirildiğinde terörizm; Afganistan, Bahreyn, Bangladeş, Katar, Mısır, Pakistan ve Uganda ülkelerinde pozitif; Azerbaycan, Cezayir, Endonezya ve Ürdün ülkelerinde negatif olmak üzere askeri harcamalar dışındaki kamu harcamalarını etkilemektedir. Terörizmin kamu harcamaları üzerindeki etkisinin incelendiği çalışmaların sınırlı sayıda olması nedeniyle çalışma sonuçlarının literatüre önemli katkı sağladığı düşünülmektedir.