مروری بر پوشش‌های هیبریدی (آلی- معدنی) با تراوایی کم در برابر اکسیژن و بخارآب مورد استفاده در صنایع بسته‌بندی - محمود رضایی; محسن محسنی بزرگی (مطالعات در دنیای رنگ)
اغلب روکش های سطح خواصی مانند خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی ،شیمیایی و نوری را درکاربردهای مختلف دارا می باشند. برای بعضی کاربردها مانند بسته بندی مواد غذایی و دارویی، انکپسولاسیون سل های الکتروشیمیایی مانند سل های خورشیدی و دیود های نورگسیل ، علاوه بر این خواص عمومی، خاصیت نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت نیز بسیار مهم می- باشد، طراحی ساختار این پوشش ها برای چنین کاربردهایی بر مبنای دانسیته اتصالات عرضی بالا، قطبیت مناسب آب دوستی / آب گریزی و درجه بلورینگی معین استوار است. این پوشش ها می توانند از مواد پلیمری صرفاً آلی ، معدنی و یا هیبریدی آلی– معدنی تهیه گردند و به صورت یک یا چند لایه باشند که از طریق فرآیند های مختلف و بر روی زمینه های پلیمری اعمال می شوند. حداقل تراوایی در برابر بخار آب برای کاربردهایی مانند بسته بندی در حدود 2-10 g/m2/day و برای کاربردهای بسیار خاص مانند انکپسولاسیون دیود های نورگسیل آلی در حدود 6- 10 g/m2/day است. در این مقاله جایگاه این پوشش ها و روش های تهیه‌ی آن ها مورد بررسی قرار گرفته اند.