ارزیابی شاخص‌های توسعه گردشگری کودک محور در خانواده و نقش آن در توسعه آینده گردشگری شهر بندرعباس - یونس غلامی; معصومه رازمند; ندا شفیعی; سمیه شاهرخی ساردویی; الهام پرویز بشمنی (جغرافیا و آینده پژوهی منطقه‌ای)
امروزه بسیاری از شهرهای توسعه‌یافته نمی‌دانند چگونه کودک را در اجتماع‌پذیر شدن شهری یاری نمایند، اگر به سمت توسعه شهر بندرعباس می‌رویم باید در این اندیشه باشیم که کودکانمان در چه محیطی می‌توانند به تعامل بیشتر با اطرافیان برسند کودک گردشگر الهام‌بخش دنیای گردشگری می‌باشد، حلقه گمشده‌ای که کمتر به آن توجه شده است. گردشگری به‌واسطه لمس مستقیم زندگی در فراسوی زندگی معمول، فرصت‌های بسیاری را برای ذهن کنجکاو و حساس کودک فراهم می‌کند تا بتواند بسیار بیشتر از والدینی که او را همراهی می‌کنند، آموزش ببیند و یا در ذهن خود، تأثیرات شگرف ایجاد کند، هدف پژوهش حاضر ارزیابی شاخص‌های توسعه گردشگری در توسعه منطقه‌ای با تأکید بر محیط دوستدار کودک نمونه موردی شهر بندرعباس است. روش پژوهش- توصیفی تحلیلی می‌باشد، جامعه آماری این تحقیق 200 دانش‌آموز پایه هفتم (دوره متوسطه اول شهر بندرعباس) می‌باشد که صد نفر آن‌ها دختر و صد نفر آن پسر هستند. برای تجزیه‌وتحلیل توصیفی و استنباطی داده‌ها از آزمون آماری T-Test در نرم‌افزار SPSS استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون T نشانگر معنی‌دار بودن شاخص‌های تقدیرگرایی، اعتماد اجتماعی و سرمایه فرهنگی در تحرک اجتماعی می‌باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که آینده گردشگری مربوط به نسل آینده یعنی کودکان است همچنین با توجه به کاهش بعد خانوار، خانواده‌های کم بعد به هم نزدیک‌تر می‌شوند بنابراین باید به خواسته‌های کودکان توجه شود از نظر جامعه آماری یعنی کودکان، موارد بررسی اکثر متغیرها معنی‌دار هستند در بین مکان‌های گردشگری دریا در اولویت توجه می‌باشد گردشگری مناطق کویری از حد میانگین پایین‌تر می‌باشد، در مورد وسایل نقلیه سفر تمایل به استفاده از اتوبوس مورد تأیید نیست ولی وسایلی شخصی و عمومی مثل قطار و هواپیما مورد تأیید می‌باشد، در مورد فصل صفر برای مسافرت فصل بهار از همه فصل‌های بیشتر مورد استقبال واقع‌شده است ولی فصل زمستان مورد استقبال زیادی نبوده است. در مورد شاخص ایمنی و امنیت داشتن سرویس‌های بهداشتی و تجهیزات مرتبط و نزدیکی به مراکز درمان و فوریت‌های پزشکی اهمیت بیشتر نسبت به سایر متغیرها داشته است و برای برنامه‌ریزی مناطق گردشگری اهمیت زیادی دارد.