Latvian Academic Fraternities and Medicine. The Case of Fraternitas Metropolitana - Rasmanis, Egons; Reiters, Ludvigs (Acta Medico-Historica Rigensia)
Latvijas intelektuālās dzīves attīstībā ievērojama nozīme bija studentu korporācijām, kuras Baltijā sākušas veidoties 19 gs. sākumā Tērbatas Universitatā. Daudzi izcili latviešu mediķi bijuši korporāciju biedri vai filistri Tērbatā, Rīgā, Pēterburgā, Maskavā. Īpaši daudz ievērojamu medicīnas zinātnieku nācis no korporācijām "Lettonia" un "Fraternitas Petropolitana (vēlāk - "Fraternitas Metropolitana"). Tādēļ arī šajā krajumā ievietots divu metropolitāņu - pašreizēja "Fraternitas Metropolitana" globālā seniora Egona Rasmaņa un šīs pašas korporācijas ilggadēja locekļa un vēsturnieka Ludviga Reitera (abi - Bostonas konventā, ASV) stāstījums par šīm korporācijām.