مروری بر خواص ضد خوردگی نانو رنگدانه های بر پایه اکسید آهن - علی اصغر جاویدپرور; بهرام رمضانزاده; ابراهیم قاسمی (مطالعات در دنیای رنگ)
در سالهای اخیر هزینه های بالایی جهت حفاظت از خوردگی تجهیزات فلزی با استفاده از پوشش های آلی صورت پذیرفته است. پوشش های آلی به دلیل نقش سدکنندگی در برابر نفوذ عوامل خورنده می توانند از زمینه فلزی زیرین در برابر خوردگی حفاظت نمایند. اما نفوذ عوامل خورنده به درون پوشش باعث تخریب آن و کاهش نقش سدکنندگی می گردد. برای رفع این مشکل و بهبود خواص حفاظت از خوردگی پوشش از رنگدانه های ضد خوردگی به همراه پوشش استفاده شده است. با توجه به اینکه رنگدانه های پایه کرومات دارای سمیت بالا و خطرات زیست فراوان می باشند، پژوهشگران در حال بررسی مواد جایگزینی هستند که علاوه بر کاهش خطرات زیست محیطی، خواص ضد خوردگی مناسبی نیز داشته باشند. با توجه به غیر سمی بودن و همچنین ارزان و در دسترس بودن رنگدانه های اکسید آهن، این مواد مورد توجه ویژه ی پژوهشگران قرار گرفته است. در این پژوهش سعی خواهد شد تا مروری بر روش های تهیه رنگدانه های ضدخوردگی بر پایه اکسید آهن صورت پذیرفته و ارتباط ساختار و اندازه ذرات با خواص ضد خوردگی آن مورد بررسی قرار گیرد. همچنین روش های بهبود خواص ضد خوردگی این رنگدانه ها مورد توجه قرار خواهد گرفت.