Деякі аспекти щодо створення автоматизованої системи управління протиповітряною обороною України - Кучеренко Ю.Ф.; Демідов Б.О.; Шубін Є.В. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розкриті складні умови сучасного етапу державотворення в Україні, визначений головний напрямок реформування Збройних Сил України. Показана необхідність впровадження перспективних авто- матизованих систем управляння різного призначення і в тому числі автоматизованої системи управління протиповітряною обороною України, з метою забезпечення підвищення ефективності управління військами (засобами), що залучаються до системи протиповітряної оборони держави. Запропонована архітектура побудови автоматизованої системи управління протиповітряною обороною України. Результати дослі- джень потрібно використовувати при розробці перспективної автоматизованої системи управління про- типовітряною обороню України на передпроектній стадії її створення при обґрунтуванні тактико- технічних вимог до неї.