Polítiques per promoure la igualtat de gènere a Catalunya: una revisió - Sílvia Claveria Alias (Revista d'Estudis Autonòmics i Federals)
Aquest article ofereix una anàlisi dels organismes creats i de les polítiques de gènere impulsades per la Generalitat en els darrers 40 anys. S’hi distingeixen dos períodes significatius. El primer comença amb l’aprovació de l’Estatut d’autonomia de 1979 i la creació de l’Institut Català de les Dones el 1989, fet que marca l’inici de les estructures institucionals per a la igualtat de gènere. El segon període s’inicia amb la creació de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, que ha intensificat els esforços per assolir una societat més equitativa. A més, aquesta revisió proposa una mirada cap al futur amb l’objectiu d’avaluar els avenços assolits i identificar els reptes pendents en el camí envers una transformació feminista.