رنگ‌زدایی و تصفیه پساب رنگی با استفاده از راکتور پلاسمای سرد تخلیه سد دی‌الکتریک - علی نورانی سنجبد; علی نعمت اله زاده; ناصر سپهری جوان (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگ‌ها به‌دلیل تنوع و ساختار پیچیده کاربردهای فراوانی دارند. در سال‌های اخیر پساب ناشی از تولید یا مصرف رنگ‌‌ها در صنایع مختلف، افزایش یافته و تبدیل به خطری جدی برای محیط‌زیست و سلامتی انسان‌ها شده است. در این مقاله، تاثیر پلاسمای سرد به‌عنوان یک فناوری جدید و پیشرفته جهت تصفیه رنگ از پساب آورده شده است. از این روش می‌توان برای کاربردهای مختلف از جمله تصفیه و پیش‌تصفیه پساب‌ها، حذف رنگدانه‌ها و مواد شیمیایی خطرناک از پساب‌ها استفاده کرد. در این سامانه‌ی تصفیه پساب، مواردی مانند ویژگی‌های پساب و مواد تشکیل‌دهنده هدف، نوع تخلیه مناسب و راکتور پلاسمای به‌کار برده شده، آزمایش‌های سمّیت و آزمایش‌های قابلیت تجزیه زیستی واسطه‌های تولید شده توسط پلاسما، ارزیابی سازگاری زیست‌محیطی فناوری‌های ترکیبی و برآورد اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به مطالعات انجام شده، نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر اثرات مثبت پلاسمای سرد بر رنگ‌زدایی از پساب و نیز افزایش کارآیی سامانه‌های نوین تصفیه پساب می‌باشد.