Nove najdbe laškega gada (Vipera aspis) v Sloveniji - Borut Kumar (Natura Sloveniae)
V članku so opisane nove najdbe treh osebkov (truplo in dva odrasla osebka) laškega gada (Vipera aspis) iz zahodne Slovenije (Sabotin, Korada), zabeležene med popisovanjem plazilcev v letu 2008. Najdbe potrjujejo obstoj te vrste tudi na Sabotinu in Koradi ter pomembno prispevajo k poznavanju razširjenosti vrste v Sloveniji. Poleg laškega gada sem na območju Sabotina našel še tri vrste kač, prav toliko tudi na območju Korade. Vse najdbe so bile enkratne. Ugodni življenjski prostori dopuščajo možnost novih najdb v prihodnosti.