TÜRK MEDYASINDA KADIN SPORCULARIN TEMSİLİ: ÜÇ GAZETENİN İÇERİK ANALİZİ - Ömer Bakan (Selçuk İletişim)
Bu çalışmanın amacı Türk gazetelerinde kadın sporcuların temsillerini analiz etmektir. 1-30 Nisan 2011 tarihleri arasındaki bir aylık dönemde sporcularla ilgili haberlerin incelenmesinde içerik  analizi yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın bulguları üç gazetede (Zaman, Posta, Hürriyet) kadın sporcuların yeterince temsil edilmediklerini göstermiştir. Sporcuların isimlerinin geçtiği 1169 haber metninin yüzde 6.9'u kadın, yüzde 91.1'i erkek, yüzde 2'si ise hem kadın hem erkek sporcularla ilgilidir. Kadın sporcuların isimlerinin geçtiği haberlerin üçte birinde onların toplumsal cinsiyet rollerinin vurgulandığı saptanmıştır.