Razmera genoma organizama i paradoks količine DNK - Aleksandar Tucović; Milan Mataruga (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
U radu je prikazan genom kao osnova genetičke konstitucije organizama, razmere genoma različitih organizama i njihova složenost, i paradoks variranja količine DNK (paradoks "C value"). Utvrđene količine i kolebanja sadržaja DNK ukazuju da je evolucija genoma neobično složena i do danas samo površno izučena.