İsmet Binark'ın Anısına - Yaşar Tonta (Türk Kütüphaneciliği)
Bu yazı Temmuz 2021’de aramızdan ayrılan İsmet Binark hakkında kısa bir anma yazısıdır. Binark Cumhuriyet Arşivi Dairesinin kurucu başkanı (1976) ve Devlet Arşivleri Genel Müdürü olarak görev yaptı (1992-1997). Binark aynı zamanda bir eğitimci ve çeşitli konularda (arşivler, Balkan ülkelerindeki Osmanlı dönemine ait arşiv malzemeleriyle ilgili kaynakçalar, hat ve tezhip gibi eski kitapçılık sanatları) çok sayıda yayımlanmış çalışması olan üretken bir araştırmacıydı.