РОК-ОПЕРА – ДӘСТҮРЛІ ӨНЕРДІҢ ЖАҢА ФОРМАСЫ - Бухарбаев Арман Алтынбекович; Мамбеков Евфрат Багдатович (Arts Academy)
Зерттеу жұмысында қазақ күйінің әуезді ырғағының музыкалық ерекшелігінің рок-опера жанрының лейтмотивіне ұқсастығы, отандық музыкалық синтетикалық жанрлардың дамуы мен әлемдік аренаға ұлттық нақыштағы театралды дүниелерді әкелу процессімен тығыз байланысты деген болжамға сүйенеміз. Сол себептен де, бұл құбылысты ғылыми тұрғыдан түсіну отандық мюзиклдің стильдік сан алуандығын байытып, кеңейтуге зор мүмкіндік береді, соған орай, көрерменнің талғамына жағу ықтималдылығын да арттырады.